Arjeplog kommun

I vänliga och vackra Arjeplogs kommun ligger Sveriges största och fjällnära skärgård. Här har vi kortast restid till arbetet och samtidigt en storslagen natur runt hörnet. Här möts tiotusen år gammal kultur med innovativt näringsliv och forskning i världsklass. Vår fordonstestindustri och vår besöksnäring ger kommunen en internationell prägel.

Med invånarna i fokus ser vi till att det där självklara fungerar: en skola med god kvalitet, en omsorgsfull vård och en trygg livsmiljö.

Som arbetsgivare erbjuder vi dig ett utvecklande och meningsfullt arbete i en god gemenskap. Arjeplog, Àrjepluovve, är en samisk förvaltningskommun. Vi välkomnar därför särskilt sökanden med kunskaper i samiska språken och kulturen.

Beskrivning

Arjeplogs kommun söker två personer för arbete som stödassistent/stödpersonal/stödpedagog till Regnbågen som är ett boende för barn mellan 0-18 med funktionshinder som omfattas av Lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade. 

Uppdragsbeskrivning

Arbetet på Regnbågen innebär ett pedagogiskt och salutogent arbetssätt med barnet i fokus. Struktur och aktiviteter utifrån barnets behov och förutsättningar.
Stödet till barnet innefattar alla vardagliga situationer, allt ifrån personlig hygien, måltider, städning, daglig verksamhet, sociala- och myndighetskontakter, fritidsaktiviteter till upprättande av genomförandeplaner. Det är av stor vikt att värna om den enskildes delaktighet och inflytande.

Dokumentation och uppföljning ingår i dina arbetsuppgifter.

Vissa sjukvårdande insatser kan förekomma.

Personliga egenskaper

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet. Arbetet kräver att du är flexibel, har ansvarskänsla och kunna arbeta både enskilt och i grupp, god samarbetsförmåga är ett krav. För dig skall alla människor ha lika värde och behandlas respektfullt. Du skall vara positiv, kreativ och ha ett pedagogiskt förhållningssätt. Du har förmåga att se behov och resurser hos barnen.
Du behöver vara lugn, uthållig och tydlig i ditt kroppsspråk och ha ett gott och respektfullt bemötande med ett salutogent förhållningssätt som innebär att du arbetar utifrån den enskildes förmågor och resurser. Arbetet kräver att du kan jobba både självständigt och i grupp.

Du talar och skriver svenska obehindrat. Endast kvinnliga sökanden.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har erfarenhet av liknande arbetsuppgifter. Gymnasial utbildning inom omvårdnadsprogrammet eller liknande är meriterande och för tjänst som stödassistent är detta eller gedigen erfarenheter inom området ett krav.

För tjänst som stödpedagog krävs eftergymnasial utbildning i form av minst 200 yrkeshögskolepoäng alternativt 60 högskolepoäng med inriktning funktionsnedsättningar.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Övrigt

Tillträde enligt överenskommelse

Varaktighet tills vidare

Sysselsättningsgrad heltid

I schemat ingår arbetspass med sovande jour.

För anställning krävs utdrag ur belastningsregistret

Provanställning kan komma att tillämpas

Vi tillämpar löpande rekrytering så vänta inte med att lämna in din ansökan då tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag. 

Kommunen ser positivt på om du även vill arbeta inom kommunens räddningstjänst som deltidsbrandman.

Om du överväger att flytta till Arjeplog och har frågor eller behöver hjälp, är du varmt välkommen att kontakta vår inflyttningssamordnare Sanna Strand. Du når henne på telefon 0961-141 38 eller via e-post: sanna.strand@arjeplog.se. Sanna ser fram emot att hjälpa dig med din flytt och att besvara dina frågor om livet i vår vackra kommun.

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare annonser.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 2
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Arjeplog
Län Norrbottens län
Land Sverige
Referensnummer 2023/55
Kontakt
  • Biträdande enhetschef Sara Dahlberg , 0961-14185
Facklig företrädare
  • Kommunal, 010-4429909
Publicerat 2023-10-11
Sista ansökningsdag 2023-11-05

Tillbaka till lediga jobb