Arjeplog kommun

I vänliga och vackra Arjeplogs kommun ligger Sveriges största och fjällnära skärgård. Här har vi kortast restid till arbetet och samtidigt en storslagen natur runt hörnet. Här möts tiotusen år gammal kultur med innovativt näringsliv och forskning i världsklass. Vår fordonstestindustri och vår besöksnäring ger kommunen en internationell prägel.

Med invånarna i fokus ser vi till att det där självklara fungerar: en skola med god kvalitet, en omsorgsfull vård och en trygg livsmiljö.

Som arbetsgivare erbjuder vi dig ett utvecklande och meningsfullt arbete i en god gemenskap. Arjeplog, Àrjepluovve, är en samisk förvaltningskommun. Vi välkomnar därför särskilt sökanden med kunskaper i samiska språken och kulturen.

Beskrivning

Inom kommunledningen vid Arjeplogs kommun erbjuds du ett omväxlande och trevligt arbete. Du utgör en del av kommunledningens stab bestående av engagerade medarbetare med olika personligheter och kompetenser. Staben är direkt underställd kommunchefen och du sitter med i kommunens ledningsgrupp.
Stabens uppgift är att hålla ihop organisationen och se på den ur ett helhetsperspektiv, i detta ingår att ge råd och upplysningar till medarbetare, allmänhet och politik löpande varvid du behöver vara bra på att analysera och kommunicera, muntligt såväl som i skriftligt.
I ditt uppdrag arbetar du strategiskt med förvaltningens övergripande utvecklingsarbete och långsiktiga planering. På uppdrag av ledningen tar du initiativ till olika former av utvecklingsinriktat arbete. Du jobbar nära förvaltningens chefer och stödjer dessa i utvecklingsarbetet genom ta fram underlag, sammanställa och i samverkan skapa förutsättningar till förändring. I detta ingår även att initiera, genomföra samt utvärdera kommunövergripande projekt.

I ditt uppdrag ingår även arbete med folkhälsa, brottsförebyggande arbete, mänskliga rättigheter, politiska beredningar och valarbete.

En viktig del av arbetet är att följa upp ekonomi, resultat och kvalitet samt föreslå förändringar som du gör i nära samarbete med berörda chefer och politik. Staben som helhet har ett nära samarbete med lokala politiker då vi bereder ärenden inför politiska beslut, exempel kan vara förslag till svar på olika remisser. Du arbetar även med revidering och utveckling av kommunens övergripande styrdokument på uppdrag av kommunchef och/eller politik.

Kvalifikationer

Vi söker i första hand dig som har akademisk utbildning inom statsvetenskap, offentlig förvaltning, juridik eller ekonomi. Erfarenhet av tidigare arbete inom en demokratiskt styrd organisation är meriterande. Som person är du ansvarstagande och noggrann. Du har god förmåga att arbeta självständigt på ett effektivt och strukturerat sätt för att kunna hålla givna deadlines och driva saker framåt. Du har lätt för att samarbeta med andra och bemöter människor med olika bakgrund på ett professionellt sätt. Då arbetet innebär att du har kontakt med många människor är det viktigt att du behärskar det svenska språket väl i både tal och skrift. Vi arbetar i en föränderlig organisation vilket innebär att du trivs med utveckling- och förbättringsarbete och är positivt inställd till att ompröva arbetssätt och söka nya lösningar. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Svenskt medborgarskap (för att kunna bli inplacerad i säkerhetsklass).

Övrigt

Tillträde enligt överenskommelse

Varaktighet tillsvidare

Sysselsättningsgrad heltid

Provanställning kan komma att tillämpas.

Vi tillämpar löpande rekrytering vilket innebär att tjänsten kan komma att tillsättas före sista ansökningsdag så vänta inte med din ansökan.

Om du överväger att flytta till Arjeplog och har frågor eller behöver hjälp, är du varmt välkommen att kontakta vår inflyttningssamordnare Sanna Strand. Du når henne på telefon 0961-141 38 eller via e-post: sanna.strand@arjeplog.se. Sanna ser fram emot att hjälpa dig med din flytt och att besvara dina frågor om livet i vår vackra kommun.

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag
samt försäljare av ytterligare annonser.

Kommunen ser positivt på om du även vill arbeta inom kommunens räddningstjänst som deltidsbrandman.Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Arjeplog
Län Norrbottens län
Land Sverige
Referensnummer 2023/47
Kontakt
  • Anna Kaltenegger, 0961-14140
Facklig företrädare
  • Vision, Carina Juuso, 0961-14146
Publicerat 2023-08-02
Sista ansökningsdag 2023-09-17

Tillbaka till lediga jobb