Arjeplog kommun

I vänliga och vackra Arjeplogs kommun ligger Sveriges största och fjällnära skärgård. Här har vi kortast restid till arbetet och samtidigt en storslagen natur runt hörnet. Här möts tiotusen år gammal kultur med innovativt näringsliv och forskning i världsklass. Vår fordonstestindustri och vår besöksnäring ger kommunen en internationell prägel.

Med invånarna i fokus ser vi till att det där självklara fungerar: en skola med god kvalitet, en omsorgsfull vård och en trygg livsmiljö.

Som arbetsgivare erbjuder vi dig ett utvecklande och meningsfullt arbete i en god gemenskap. Arjeplog, Àrjepluovve, är en samisk förvaltningskommun. Vi välkomnar därför särskilt sökanden med kunskaper i samiska språken och kulturen.

Beskrivning

Vi söker två socionomer med bredd i sin erfarenhet som har kunskap och öga för att identifiera vilka behov som kan mötas med råd och stöd och vad som behöver utredas utifrån klientens behov. 

Här får ni möjlighet till personlig utveckling samtidigt som ni får chansen att göra verklig skillnad för alla som lever och verkar i Arjeplog. Vi förutsätter att ni är kompetenta, vetgiriga och flexibla. Vi är en liten enhet inom Vård och omsorgsverksamheten i kommunen, men vi har en bred service till våra medborgare.

Arjeplog är en av de minsta kommunerna i Sverige vi har cirka 2 700 innevånare, vilket även visar sig i vårt arbete på Individ och familjeomsorgen. Vi är myndighetsutövare, här får ni möjlighet till utveckling och breddning av era kompetenser. Vi har lagom med inflöden av olika ärendekategorier. Här arbetar vi alla med olika typer av ärenden, barn och unga, missbruk, ekonomiskt bistånd, våld i nära, familjerätt, dödsboanmälningar. När ni arbetar hos oss har ni mellan 12 - 14 ärenden löpande utifrån ovan nämnda kategorier, det här innebär att vi har tid för reflektion och vidareutbildningar, ett fantastiskt nära arbete utan stress. Inom områden ni inte arbetat med har ni möjlighet att få utbildning i. Vi har fungerande kvalitetsledningssystem med riktlinjer, rutiner och lathundar som vi kontinuerligt ser över så de är aktuella och användbara för oss i vårt dagliga arbete.

Kvalifikationer

Vi söker er som: 
• har socionomexamen 
• är väl förtrogna med Socialtjänstlagen, LVU, LVM och övriga lagar som vi arbetar utifrån 
• är engagerade och har flera års av erfarenhet från myndighetsutövning gällande socialtjänstens olika verksamhetsområden
• har förmåga att arbeta självständigt och flexibelt med god en förmåga till samarbete 
• har förmåga till nytänkande i utvecklingsarbete. Ni har ett reflekterande och analyserande förhållningssätt samt helhetsperspektiv 
• har förmåga att skapa delaktighet för klienten och anhöriga
• kan uttrycka er väl i tal och skrift. 
Det är meriterande om ni: 
• har erfarenhet av att arbeta med familjerätt 
• har erfarenhet av att arbeta med dödsboanmälningar  

Övrigt

Tillträde enligt överenskommelse

Varaktighet tills vidare

Sysselsättningsgrad heltid

Provanställning kan komma att tillämpas

När du skickar in din ansökan behövs även utdrag från belastningsregistret, du beställer ditt utdrag från belastningsregistret på polisens webbplats här: https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/kontrollera-dina-uppgifter-i-belastningsregistret/

Vi tillämpar löpande rekrytering vilket innebär att tjänsterna kan komma att tillsättas före sista ansökningsdag så välkommen med din ansökan snarast!

En av tjänsterna tillsätts under förutsättning av att erforderliga beslut fattas. 

Kommunen ser positivt på om du även vill arbeta inom kommunens räddningstjänst som deltidsbrandman.

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare annonser.

 

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 2
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Arjeplog
Län Norrbottens län
Land Sverige
Referensnummer 2022/74
Kontakt
  • Enhetschef Harriet Rickman, 0961-14222
Facklig företrädare
  • Vision, Sara Dahlberg, 0961-14185
Publicerat 2022-09-22
Sista ansökningsdag 2022-10-30

Tillbaka till lediga jobb