Arjeplog kommun

I vänliga och vackra Arjeplogs kommun ligger Sveriges största och fjällnära skärgård. Här har vi kortast restid till arbetet och samtidigt en storslagen natur runt hörnet. Här möts tiotusen år gammal kultur med innovativt näringsliv och forskning i världsklass. Vår fordonstestindustri och vår besöksnäring ger kommunen en internationell prägel.

Med invånarna i fokus ser vi till att det där självklara fungerar: en skola med god kvalitet, en omsorgsfull vård och en trygg livsmiljö.

Som arbetsgivare erbjuder vi dig ett utvecklande och meningsfullt arbete i en god gemenskap. Arjeplog, Àrjepluovve, är en samisk förvaltningskommun. Vi välkomnar därför särskilt sökanden med kunskaper i samiska språken och kulturen.

Beskrivning

Om du har ett genuint intresse för att arbeta tillsammans med andra människor så är du välkommen att söka tjänsten som lärare i fritidshem på Silverskolan i Arjeplog. 

Vi söker dig som vill vara med på den fortsatta utvecklingen av Silverskolans verksamhet. Du blir en del av det gemensamma arbetet där elevernas lärande står i fokus. 

Som anställd på Silverskolans fritidshem har du en delad tjänst mellan skola och fritidshem där du börjar och slutar dagen i fritidshemmets lokaler. Du är en viktig kugge som håller samman elevens skoldag och arbetar för att utveckla elevernas kommunikation, kreativitet och empati i enlighet med läroplanen.  

Du kommer att ingå i ett arbetslag och självständigt - samt tillsammans med andra - planera, genomföra, dokumentera och utvärdera det pedagogiska arbetet. 

Samverkan med vårdnadshavare och samarbete med övrig personal är en viktig del av ditt uppdrag.  

På Silverskolan i Arjeplog går det ca 250 elever och vi är ungefär 50 personal.  

Silverskolans fritidshem har cirka 75 elever. 

Tveka inte att kontakta rektor alternativt biträdande rektor för att höra mer om Silverskolans pedagogiska verksamhet. 

Silverskolan och dess fritidshem ligger vackert inbäddad av sjöar, skog och fjäll och inbjuder därför till utomhuspedagogik. 

Silverskolans vision  

Vår verksamhet ska genomsyras av engagemang, stöd och uppmuntran. Vi vill skapa en lärande organisation som vi alla känner stolthet över att vara en del av.  

 Välkommen med din ansökan! 

Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad lärare i fritidshem.  

Vi söker dig som vill arbeta på en mindre ort där trygghet och känsla av samhörighet är viktigt.  

Du ska vara samarbetsvillig, öppen och lyhörd i mötet med andra. Du är intresserad av att utveckla dig själv och skolan samt vågar tänka i nya banor. Du ser elevers olika behov och tar hänsyn till deras förutsättningar. Som lärare ska du ha förmåga att ansvara, planera, genomföra och följa upp verksamheten. Du ska ha grundläggande datorvana för att kunna använda de IT-verktyg som vi använder i undervisningen. 

I det kollegiala lärandet delar du gärna med dig av både kunskap & erfarenhet och sprider arbetsglädje på arbetsplatsen.  

I arbetet med att inkludera alla elever visar du ett stort engagemang och intresse. 

Övrigt

Tillträde snarast eller enligt överenskommelse

Varaktighet tills vidare

Sysselsättningsgrad heltid

Provanställning kan komma att tillämpas

Vi tillämpar löpande rekrytering vilket innebär att tjänsten kan komma att tillsättas före senaste ansökningsdag.

Utdrag ur belastningsregistret krävs 

Kommunen ser positivt på om du även vill arbeta inom kommunens räddningstjänst som deltidsbrandman. 

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare annonser. 

Arjeplogs kommun har beslutat om en lönebonus som innebär att den som anställs i ett gällande bristyrke på en tillsvidareanställning i Arjeplogs Kommun har möjlighet att erhålla en lönebonus under 3 år. Fritidspedagog/lärare i fritidshem är ett gällande bristyrke. För att erhålla denna bonus krävs att man under dessa 3 år är skriven i Arjeplogs Kommun. Lönebonusen utbetalas när anställning överstigit: 12 månader med 15000 kr, 24 månader med 22500 kr och 36 månader med 30000 kr.  

Samt en flyttbonus som innebär att den som har adekvat utbildning och får jobb inom ett bristyrke, och skriver sig i Arjeplog får en bonus om 5 000 kronor efter ett år, 10 000 kronor efter två år och 15 000 kronor efter tre år. Flyttbonusen kan kombineras med lönebonusen.  

Bonusen är i förhållande till tjänstgöringsgrad.  

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Snarast, enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Arjeplog
Län Norrbottens län
Land Sverige
Referensnummer 2022/70
Kontakt
  • Rektor, Helene Lindberg, 072-7340489
  • Biträdande rektor, Sara Sundström, 072-5078162
Facklig företrädare
  • Lärarnas Riksförbund, Jan Davidsson, 0961-14000
  • Lärförbundet, Pirjo Holmström, 0961-14000
Publicerat 2022-09-13
Sista ansökningsdag 2022-10-28

Return to job vacancies